Uitzending Radio El Mundo

Wij waren heel blij dat wij op 25 mei te gast mochten zijn bij het programma Cafe El Mundo van Radio El Mundo.
Café El Mundo is volgens Ton ten Dam en Menno van der Geugten het meest wereldse café en radioprogramma van Nederland. Deze dj’s en oprichters van Radio El Mundo gaan tijdens dit café in gesprek met wereldburgers, organisaties en (particuliere) initiatieven. Het 1e half uur was het woord aan ons. Wij stellen ons voor en leggen uit waarom wij ons inzetten voor Operation Bobbi Bear. Na het 1e muziekje hoort u onze uitleg over het werk van Operation Bobbi Bear en de functie van de beer.

Interview bestuur Stichting Bobbi Bear NL

Vervolgens  werd er ingebeld naar Zuid Afrika. Spannend moment toch, ondanks alle moderne technieken….Eureka is al meer dan 18 jaar betrokken bij Operation Bobbi Bear en kan dus veel beter als wij vertellen wat hun werk inhoudt en waar de knelpunten liggen! De vragen die aan de Nederlandse kant worden gesteld zijn niet goed te horen helaas, maar Eureka hoor je Loud & Clear! Het interview is echt heel waardevol, zij vertelt goed waar Operation Bobbi Bear staat!

Interview met Eureka Olivier, Field & Financial Manager Operation Bobbi Bear

Eureka
Eureka Olivier (Financial Manager & Field Manager

Onze gasten komen in het 2e uur aan het woord:

Luister hier naar Jolanda Timmer van Welzijn Ermelo. Zij vertelt over haar Jongerencoachingproject van A tot Zelf.

IMG-20190525-WA0021.jpg

Onze 2e gast was Ronald van Esch, Algemeen directeur van Sociaal Plus.

Dit bedrijf zit ook in Ermelo.

Hij vertelt hoe zijn bedrijf laat zien dat alle mensen “met een afstand tot de arbeidsmarkt” talenten hebben die soms alleen nog tot bloei moeten komen. Sociaal Plus biedt een veilige en persoonlijke omgeving om dit mogelijk te maken.  “Hire the attitude, train te skills”.

 

De laatste gast is Henk van Bruggen, voorzitter van de Stichting Karamba. Stichting Karamba is opgericht in 2015. karambaaanhetwoord-2168410870-1564698432466.jpg Zij streven naar betere leefomstandigheden en een rooskleuriger toekomstperspectief voor inwoners van Gambia. Om dit doel te bereiken, hebben zij in de afgelopen jaren al veel gerealiseerd. En er staan nog veel mooie projecten in de steigers!  Met onvermoeibare inzet, zetten zij zich dagelijks in voor inwoners van -met name- de plaatsjes Toniataba en Soma.

Luister hier naar het verhaal van Stichting Karamba!

 

 

Kleine Goede Doelen

Alsof deze dag nog niet mooi genoeg was verscheen op de website van Kleine Goede Doelen onderstaand artikel over deze uitzending!

Radio El Mundo legt live-verbinding met partnerorganisatie in Zuid-Afrika

Laat de mensen ter plekke zelf aan het woord. Want directe communicatie maakt de boodschap levendiger. Het project draait tenslotte om hen. Dat is een van de reframe-tips van Wilde Ganzen. Stichting Bobbi Bear Nederland nam deze tip ter harte: tijdens de live-uitzending op 25 mei in Ermelo maakte het team van Radio El Mundo verbinding met Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. De Financial & Field Manager Eureka Olivier vertelde over haar werk en de recente ontwikkelingen.

Operation Bobbi Bear is een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Het team helpt kinderen om uit situaties van seksueel misbruik te komen. Zo zorgen zij voor tijdige medicatie tegen HIV/Aids, voor opvang in pleegezinnen en voor therapie. En dat werk blijkt alleen maar toe te nemen. Eureka Olivier ziet een verband tussen deze toename en de verslechterde economische en politieke situatie in Zuid-Afrika. Hierdoor komt het projectteam tijd en handen te kort om aan alle vraag te voldoen. Zelf lokaal fondsenwerven lukt daardoor nauwelijks. Eureka Olivier zegt dan ook blij te zijn met de financiële bijdrage van Partin-lid Stichting Bobbi Bear Nederland.

Wereldwijd café
Café El Mundo is volgens Ton ten Dam en Menno van der Geugten het meest wereldse café en radioprogramma van Nederland. Deze dj’s en oprichters van Radio El Mundo gaan tijdens dit café in gesprek met wereldburgers, organisaties en (particuliere) initiatieven. En, zoals nu blijkt, maken daarbij ook verbinding met andere werelddelen.

Elkaar versterken
Na afloop schreef Brigitte Wendelgelst, voorzitter van Bobbi Bear Nederland, in haar blog: ‘Wat een prachtige middag met mooie mensen met prachtige initiatieven en sociaal ondernemers die ook nog eens creatief zijn. Wat mij vooral deze middag bij blijft is een gevoel van saamhorigheid. Van allemaal iets willen bijdragen aan een betere wereld. Ieder vanuit zijn eigen kracht en talenten. Als je dat samen brengt dan kun je elkaar ongelooflijk versterken. En dan is (bijna) niets onmogelijk. Ik geloof daar zo in.’

Goede raad
Ook raadt Brigitte Wendelgelst particuliere initiatieven (PI) aan om gebruik te maken van de formule van Radio El Mundo. ‘Zoek een inspirerende locatie en nodig El Mundo uit daar een uitzending te verzorgen. Het 1ste uur heeft jouw PI het podium, het 2de uur mogen door jou geselecteerde Goede Doelen of Sociaal ondernemers hun woordje doen. Goed voor jouw PI en goed voor je netwerk.’

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close