Project “Beren op Wielen” ism Wilde Ganzen

LAATSTE UPDATE:

Het bestuur van Stichting Bobbi Bear Nederland is enorm blij, dankbaar en trots u te kunnen melden dat onze eerste samenwerking met Wilde Ganzen zo ontzettend goed is verlopen dat het binnen enkele maanden kon worden afgerond.

Onze helden van Operation Bobbi Bear rijden inmiddels in deze hele knappe Toyota Avanza SX van 2019!! Ook de verzekering van de auto is voorlopig betaald.

Wow! een geweldig resultaat!

Allereerst naar onze allerliefste en trouwste  particuliere donateurs: Ontzettende dikke dank julle wel!! Jullie hebben ons geholpen met inzamelingen via Facebook en Geef.nl, rond Giving Tuesday 2020. Veel van deze donaties kwamen binnen ter ere van het huwelijk van Stephan en mij, Brigitte. Met jullie geld is een deel van de eigen bijdrage voor de auto betaald, maar ook de financiering van de verzekering van de auto. Maar het grootste deel van deze donaties zijn benut voor kosten die de meeste fondsen niet willen financieren. Dan moet je denken aan kosten voor de verzekering en onderhoud.

Daarnaast wil ik echt het fantastische team van Wilde Ganzen bedanken. De communicatie over het project met CEO Eureka Olivier van onze partner Operation Bobbi Bear in Amanzimtoti liep supergoed. Het opvragen van de benodigde documenten en het overmaken van het geld liep echt ontzettend soepel. Het was duidelijk wat er nodig was, en wat er beloofd was werd snel waargemaakt. De afspraak was dat zij, indien wij de benodigde eigen bijdrage van dit project bijeen kregen, ook E 4650,= aan de auto zouden bijdragen. En zij hebben woord gehouden.

Dan mogen natuurlijk niet onze fondsenwerfster Betty Jelier Kiestra vergeten. Dank zij haar kwam de samenwerking met Wilde Ganzen makkelijk van de grond. Met haar expertise en netwerk wist zij de het restant van de verplichte eigen bijdrage van E 9350,- bijeen te krijgen. Zo kwam er al snel een eerste toezegging van een fonds dat anoniem wenst te blijven, groot        E 4650,=. Daarnaast wist zijn nog een donatie van Het Johanna Donkers fonds binnen te halen groot E 2500,=.

Maar misschien moeten wij nog wel het meest respect hebben voor haar geduld met ondergetekende. Want als voorzitter van deze stichting ben ik natuurlijk enorm begaan met het lot van Operation Bobbi Bear en de kinderen in hun care. En dat maakt mij soms erg ongeduldig. Daar kan niet iedereen mee omgaan. Betty deed dat wel en is mij blijven steunen, ondanks dat ik niet altijd aardig was. Betty,  enorm bedankt voor je geduld en doorzettingsvermogen en vooral mij manen tot kalmte daar waar dat echt nodig was.

Operation Bobbi Bear had alles klaar staan om direct te kunnen schakelen als het geld binnen was. En zo reden zij al heel snel rond in de mooie maar vooral veilige en betrouwbare Toyota Avanza. Een zelfde auto als waar zij al jaren met veel plezier in hadden gereden. En wat werkte zij snel en goed mee aan de afhandeling van alle verantwoording, ondanks de toch zo hectische situatie ter plaatse.

De urgentie voor de auto was hoog, sowieso omdat de oude Avanza niet meer betrouwbaar was. Maar door Covid19 werd het hebben van een betrouwbare auto nog meer noodzaak. De wekelijkse Tree sessions bij de Illovo Tree  konden niet meer plaatsvinden. Daardoor misten de Child Safety Officers van Operation Bobbi Bear het contact en de binding met de kinderen. Maar de kinderen misten ook de wekelijkse maaltijden en donaties van kleding, speelgoed en schoolspullen. Direct nadat het geld op de rekening stond heeft CEO Eureka Olivier de auto kunnen afnemen. En kort daarna leverde zij ons keurig alle documenten en natuurlijk de factuur aan van de auto. Onderstaan ziet u alvast de Aunties bezig vanuit de auto de voedselpakketten voorbij de sloppenwijken te verdelen onder de contactpersonen. En daar deden wij het voor!

 

Namens Eureka Olivier (CEO), Jackie Branfiel (founder) nogmaals allemaal heel erg bedankt!

Wij houden u graag verder op de hoogte van de ontwikkelingen in Zuid-Afrika!

______________________________________________________________________________

Start samenwerking met Wilde Ganzen

Wij zijn enorm blij en dankbaar, en ook stiekem wel een beetje trots dat wij u kunnen melden dat Wilde Ganzen ons vandaag heeft bevestigd de samenwerking te willen aangaan met onze stichting én met Operation Bobbi Bear in Zuid Afrika voor wat betreft ons project “Beren op Wielen”. Met dit project willen wij de financiering rond maken ten behoeve van een veilige en betrouwbare auto. Meer details vindt u in dit Projectplan Beren op Wielen oktober 2020.

De auto van Operation Bobbi Bear in zijn goede jaren!

Dit betekent grofweg dat indien wij 75%  van het benodigde bedrag bijeenkrijgen, een premie van 25% door Wilde Ganzen in ons project wordt bijgelegd. Wilde Ganzen stelt als voorwaarde ondermeer dat het benodigde bedrag in één keer vanuit Wilde Ganzen naar Operation Bobbi Bear wordt overgemaakt. Wij gaan er van uit dat andere fondsen door deze samenwerking nog meer vertrouwen hebben in ons als ondersteunende stichting, en in Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika.. Voor ons nog wat werk aan de winkel, maar dit nieuws van vandaag is wél een mooie opsteker.

Ook zijn wij nu alvast enorm veel dank verschuldigd aan Betty Jelier, van Betty in Bedrijf. Zonder haar ervaring met fondsenwerving en het indienen van het projectplan waren wij niet op dit punt aangekomen..

Voor het uitvoeren van het werk van Operation Bobbi Bear is het van levensgroot belang over een auto te kunnen beschikken. De wegen in Zuid-Afrika zijn maar tot bepaalde hoogte goed, en vaak niet op die plekken waar de doelgroep van Operation Bobbi Bear woont. Bovendien sta je niet graag met pech stil in rondom de townships van Zuid-Afrika, zeker niet in het donker en met een getraumatiseerd kind achterin. Na 10 jaar trouwe dienst is de Toyota die gebruikt werd helaas niet meer geschikt. Het ontbreekt Operation Bobbi Bear aan middelen om een andere auto aan te schaffen.

Sinasappels uitgedeeld bij de Illovo Tree Sessions

Daarnaast is het zo dat de Illovo Tree Sessions die al 26 jaren worden gehouden, door de COVID19 crisis niet meer gehouden mogen worden. Dat betekent dat wekelijks 150-300 kinderen niet alleen de maaltijd en gedondeerde kleding onder deze boom moeten missen, maar ook de gezellige bijeenkomsten op zaterdag waar zij gewoon even kind konden zijn. En waar wisselende gasten de broodnodige empowermenssessies gaven. Nu de kinderen niet meer naar de Illovo Tree Sessions kunnen komen, wil Bobbi Bear natuurlijk graag naar de kinderen toe met alle spullen.

Onze eigen bijdrage aan dit project wordt ook erg belangrijk! Op de homepage van onze website kunt u ons helpen deze eigen bijdrage bijeen te krijgen. Kies voor het project “Beren op Wielen”

Wij houden u via deze pagina op de hoogte van de voortgang van ons project!

___________________________________________________________

Start project “Beren op Wielen”

Vervoer voor kwetsbare kinderen

“Omdat je een kind in nood altijd moet kunnen bereiken” 

Zoals u misschien al bekend is worden de kinderen van Operation Bobbi Bear vaak gered uit erbarmelijke omstandigheden in de townships rondom Amanzimtoti, een plaats onder de rook van Durban, KwaZulu Natal, Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika heeft geen betrouwbaar, goed werkend OV, dus kan Operation Bobbi Bear de kinderen in nood slechts bereiken met de auto. Zeker nu, tijdens de Coronacrisis, is de auto van levensbelang. Voedselpakketten die beschikbaar zijn gesteld door Keep A Child Alive worden namelijk ook door Operation Bobbi Bear verdeeld over de allerarmsten. Om dit werk te kunnen blijven doen is een betrouwbare auto echt noodzaak.

Maar het krijgen van een betere, betrouwbare auto is nu nóg urgenter geworden omdat de Illovo Tree Sessions door de Coronamaatregelen niet meer plaats kunnen vinden. Deze bijeenkomsten zijn het stokpaardje van de activiteiten van Operation Bobbi Bear. Hiermee is hun werk feitelijk begonnen, zo een 26 jaar geleden. In dit blog elders op onze website leest u alles over deze bijeenkomsten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De auto van Operation Bobbi Bear in zijn betere jaren!

De huidige auto staat al té lang té vaak stil. Dit staat de continuïteit van het werk in de weg. Bovendien bestaat er een kans dat de Child Safety Officers (CSO’s) niet, of niet tijdig ter plaatse kunnen komen met alle gevolgen voor het getraumatiseerde kind tot gevolg.  Maak via deze link kennis met onze CSOś. Zij vormen al 20 jaar een Dreamteam en wij zijn ontzettend trots op hen.

In November 2019 waren wij op werkbezoek in Zuid-Afrika. De verslagen van dit bezoek vindt u terug onderaan deze pagina op onze website.  Wij hebben daar met eigen ogen gezien hoe hard er gewerkt wordt aan de drie voornaamste taken van Operation Bobbi Bear: Prevention, Education en Protection. En ook voor deze werkzaamheden is de auto nodig! Lees hier hoe er uitvoering wordt gegeven aan deze 3 sleutelwoorden.  

Daarom zamelen wij geld in  voor een betere auto voor Operation Bobbi Bear.  Zodat de beren naar de kinderen toe kunnen komen.

Beluister hieronder het radio interview over de inzameling in het programma Regio Actueel op A1 van 22 augustus over onze huwelijkinzameling!

 

In de studio A1 Regio Actueel

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close