Youbedo- Project: Geef 100 sexueel misbruikte kinderen in Zuid Afrika een Stem!

Dit project is AFGEROND!

Voor dit project werkten wij samen met:logo Youbedo

Met het huidige project bij Youbedo.com hebben wij nu het volgende mooie bedrag opgehaald E 1500.=. Alle bestellers van boeken die Bobbi Bear NL hebben gekozen bij hun aankoop bij Youbedo!

Ons streefdoel: € 1500,00. Daarmee kunnen wij 100 Bobbi Bear’s financieren en dus 100 kinderen een kans geven op tijdige medicatie om besmetting met HIV/Aids te verkleinen. Lees hier meer over dit prachtige project en steun ons zo zonder dat u meer geld kwijt bent als dat u toch al wilde uitgeven aan uw boek!

 

Natuurlijk kopen wij als bestuur ook onze boeken bij Youbedo.com. Om de beurt zullen wij u onze top 3 tonen!

De Top 3 van bestuurslid/penningmeester Stephan de Ruijter

Getting Things Done van David Allen,

Stephan: “Dit boek las ik omdat ik zowel zakelijk als privé veel heb te organiseren. David Allen geeft veel bruikbare tips”

Te bestellen via deze link bij Youbedo.com

Zuid-Afrika, Marleen DekkerZuid-Afrika Marleen Dekker.jpg

Stephan:”Dit boek over Zuid-Afrika heb ik gelezen vanwege mijn reis daarheen onlangs. De geschiedenis over het ontstaan en de onderdrukking van de inheemse bevolking door eerst de Nederlanders en later de Engelsen vond ik confronterend om te lezen. Kort en bondig beschrijft zij de verschuivingen van de volkeren door het land. Natuurlijk zijn de toeristische tips ook mooi meegenomen.

Helaas niet meer te bestellen bij Youbedo.com

Borderline Times van Dirk de Wachter Borderline Times

Stephan: “Dirk de Wachter zet “problemen” in perspectief, zodat je op een andere manier gaat kijken naar wat volgens onze samenleving “normaal”is.  Aanrader voor materialistische mensen.

Te bestellen via deze  link bij Youbedo.com

De Top 3 van voorzitter/oprichter Brigitte Wendelgelst

 

FB_IMG_1558865463275

“Om eerlijk te zijn, ik lees bijna alleen nog maar studiegerelateerde boeken. Of boeken gerelateerd aan Zuid-Afrika. Een roman, daar ben ik al heel lang niet aan toegekomen. Toch zijn onderstaande boeken echt ook goed te lezen, en het geeft je inzicht. En dat is nu net wat ik zo ongeveer het mooiste vind aan lezen”

In wankel evenwicht door Boudewijn van Oudenhove (E 25,99)       

In wankel Evenwicht

Dit boek heb ik gelezen voor mijn studie Stresscounselor. Ik ben echt gefascineerd geraakt door dat samenspel van hormonen en allerlei anders stoffen in ons lichaam, waardoor wij ons steeds opnieuw weer weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Maar pas op…..je moet het lot niet tarten….Ook jouw lichaam kent zijn grenzen en ja, stress zit inderdaad tussen je oren. Alleen anders dan je misschien tot nu toe dacht. Het heeft mij ook geleerd hoe sterk de samenhang is tussen stress en gezondheid, en leefstijl en gezondheid. Daar vielen wel wat kwartjes moet ik zeggen. Aanrader voor iedereen die meer invloed wil hebben op zijn eigen gezondheid en die van anderen.

Te bestellen via deze link!

Opsoek naar Ubuntu door Annette Nobuntu Mul (E 22,95)

Opsoek naar Ubuntu

Door dat ik voor Operation Bobbi Bear natuurlijk veel te interesse heb in alles over Zuid-Afrika, en door mijn reis daar naar toe alweer 27 jaar geleden, kom ik nog al eens wat mooie dingen tegen. De weg zoals die op de kaft van het boek staat doet mij heel erg denken aan een weg die ik destijds zelf reed. Door de Great Karoo, over de Swartbergpas. Een ongelooflijke ervaring. De luchten, de uitgestrektheid, het desolate van die omgeving.  Ik vond het uniek en ook wel spiritueel op een bepaalde manier.

Ubuntu, destijds nog minder bekend onder ons westerlingen. Met natuurlijk de inspirerende uitdragers hiervan: Nelson Mandela & Desmond Tutu. Maar hoe vertaal je het grote Ubuntu nu naar jouw leven? Dit boek van Annette heeft mij daarbij geholpen.  Ik ben, omdat WIJ zijn.

Klik hier om dit bijzondere boek te bestellen!

De kunst van Kaizen door Robert Mauer

Kunst van Kaizen

Waar een klein boekje al niet groot in kan zijn! Mooi voor iedereen die, al dan niet beroepsmatig, met gedragsverandering bezig is een echte mustread.

De grote, snelle gedragsveranderingen zijn heel vaak niet weggelegd voor de gemiddelde mens. Omdat ze veel geld kosten, of omdat niet iedereen in korte tijd zoveel discipline kan opbrengen. Vaak worden mensen dan na de zoveelste mislukte poging afgedaan als mislukkelingen. En zelf voelen zij zich ook knap beroerd. Helemaal zonde hoor, want van elke poging tot gedragsverandering blijft wel iets hangen. Dus dat is winst. Ik spreek echt uit ervaring. Ik weet nu dat ik de Amygdala gewoon niet moet wakker maken en doe het voortaan step by step…..Nieuwsgierig naar deze veel door Japanse bedrijven gebruikte techniek om doelen te bereiken?  Bestel dit boekje dan via deze link.

“Echt groot zijn in kleine dingen, daadwerkelijk nobel en heldhaftig zijn in nietszeggende details van het alledaagse leven, is zo’n zeldame deugd dat deze heilig verklaard mag worden”

Harriet Beecher Stowe

 

____________________________________________________________________________________________

 

De top 3 van bestuurslid Lisa Kappetijn

 

mde
Bestuurslid Lisa presenteert haar Top 3 boeken.

Zelfcompassie.png

1)Zelfcompassie – Kirsten Neff (E 15,=)Lisa : “Het leert je door mindfulness je bewust te zijn van de stemmen in jouw hoofd. Na bewustwording kun je jezelf liefde geven en troosten. Hierdoor wordt je vervuld met warmte van binnen. En dan te bedenken dat alle mensen, sterker nog alle levende wezens dit op aarde in zich hebben. Dat, die interne liefde & verbondenheid, is mijn God.” Dit boek heeft me zoveel kracht en wijsheid gegeven.”

Bestel via deze link

Ook voor E 9,99  als E-book verkrijgbaar: klik dan op deze link.

 

image of Een schitterend gebrek

2)Een Schitterend Gebrek – Arthur Japin ( E 15,50)  Lisa: “Een heerlijk leesbare, ontzettend romantische roman. Gebaseerd op de historische figuur Casanova. Wederom een mooie boodschap: De hoofdpersoon draagt een sluier, niet zodat de wereld haar niet kan zien, maar zodat de wereld iets zachter lijkt.”

Bestel via deze link.

 

harry potter nieuw

 

3)Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling ( E 27,95)Voor alle Harry Potter fans!!! Over zijn kinderen jeee. Je leest dit in één ruk uit. Zo spannend. Als je denkt dat je nooit meer boeken leest, moet  je deze eens proberen.

Bestel via deze link.

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close