Huwelijksinzameling via Geef.nl : Project “Beren op Wielen”

Vervoer voor kwetsbare kinderen

GA METEEN NAAR DE INZAMELNG OP GEEF.NL

“Omdat je een kind in nood altijd moet kunnen bereiken” 

Op 28 augustus a.s. hopen Stephan de Ruijter, penningmeester van deze stichting,  en Brigitte, voorzitter en oprichter, hun relatie van bijna 8 jaar te bezegelen met een huwelijk. Stephan zal, conform de eisen verbonden aan de ANBI-status, ons bestuur verlaten nadat zij zijn getrouwd. Maar hij wil natuurlijk nog één keer knallen! Vandaar deze inzameling.

Zoals u misschien al bekend is worden de kinderen van Operation Bobbi Bear vaak gered uit erbarmelijke omstandigheden in de townships rondom Amanzimtoti, een plaats onder de rook van Durban, KwaZulu Natal, Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika heeft geen betrouwbaar, goed werkend OV, dus kan Operation Bobbi Bear de kinderen in nood slechts bereiken met de auto. Zeker nu, tijdens de Coronacrisis, is de auto van levensbelang. Voedselpakketten die beschikbaar zijn gesteld door Keep A Child Alive worden namelijk ook door Operation Bobbi Bear verdeeld over de allerarmsten. Om dit werk te kunnen blijven doen is een betrouwbare auto echt noodzaak.

Maar het krijgen van een betere, betrouwbare auto is nu nóg urgenter geworden omdat de Illovo Tree Sessions door de Coronamaatregelen niet meer plaats kunnen vinden. Deze bijeenkomsten zijn het stokpaardje van de activiteiten van Operation Bobbi Bear. Hiermee is hun werk feitelijk begonnen, zo een 26 jaar geleden. In dit blog elders op onze website leest u alles over deze bijeenkomsten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De auto van Operation Bobbi Bear in zijn betere jaren!

De huidige auto staat al té lang té vaak stil. Dit staat de continuiteit van het werk in de weg. Bovendien bestaat er een kans dat de Child Safety Officers (CSO’s) niet, of niet tijdig ter plaatse kunnen komen met alle gevolgen voor het getraumatiseerde kind tot gevolg.  Maak via deze link kennis met onze CSOś. Zij vormen al 20 jaar een Dreamteam en wij zijn ontzettend trots op hen.

In de Coronacrisis zorgt Operation Bobbi Bear ook voor voedselpaketten die verdeeld worden onder hen die dit het hardst nodig hebben. Door alle ogen en oren in de gemeenschap weten zij precies waar ze moeten zijn.

Over het werk van Operation Bobbi Bear is een IDFA documentaire gemaakt in 2008, genaamd Rough Aunties. Deze is tegen betaling van een paar euri nog steeds te zien via deze link naar Rough Aunties op Vimeo.com

RoughAunties_1679863c

Afgelopen November waren wij op werkbezoek in Zuid-Afrika. De verslagen van dit bezoek vindt u terug onderaan deze pagina op onze website.  Wij hebben daar met eigen ogen gezien hoe hard er gewerkt wordt aan de drie voornaamste taken van Operation Bobbi Bear: Prevention, Education en Protection. En ook voor deze werkzaamheden is de auto nodig! Lees hier hoe er uitvoering wordt gegeven aan deze 3 sleutelwoorden.  

Voor onze bruiloft vragen wij dan ook een bijdrage voor een betere auto voor Operation Bobbi Bear.  Zodat de beren naar de kinderen toe kunnen komen. Helpt u mee?  Een mooie kroon op ons werk en onze liefde is voor ons als wij onze droom kunnen waarmaken: Betrouwbaar vervoer voor hulp aan deze getraumatiseerde kinderen. Met een goede 2e hands auto kunnen zij weer verder de komende vijf a 10  jaar.

Bijgaand nogmaals de actie naar de de inzameling op Geef.nl

Alvast heel erg bedankt voor uw steun!

Brigitte Wendelgelst & Stephan de Ruijter

 

Beluister hieronder het radio interview over de inzameling in het programma Regio Actueel op A1 van 22 augustus over onze huwelijkinzameling!

In de studio A1 Regio Actueel

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close