Meet our Child Safety Officers!

Tijdens ons bezoek bij Operation Bobbi Bear hebben kennis gemaakt met de Child Safety Officers. Zij zijn speciaal opgeleide counselor’s, die de getraumatiseerde kinderen begeleiden bij het praten over, en het verwerken van hun trauma’s. De Bobbi Bear is daarbij hun hulpmiddel.

Ik stel u graag voor aan: Ladyfair, Michelle, Mildred, Sindi, Princess & Studla!

 

Te weinig vervolging

Ondanks pogingen om middels een ​​multidisciplinaire benadering het strafrechtproces te bereiken, worden er nog steeds te weinig daders aangeklaagd. Dit komt onder andere omdat er te weinig forensisch bewijs bij de rechtbank terecht komt.  Gewoon omdat er onzorgvuldig met forensisch materiaal wordt omgegaan. Daarnaast raken dossiers zoek, zijn ze vaak slecht geschreven, is de dienstdoende agent met verlof of zijn zorgverleners niet op de hoogte van juridische procedures en is forensisch materiaal te vaak verdwenen of onbruikbaar.

Belang van het getraumatiseerde kind moet voorop staan!

Operation Bobbi Bear streeft naar een werkwijze waarin hulpverleners in staat zijn het strafrechtproces te volgen en in te grijpen waar dat nodig is. Ook willen zij de gemeenschappen bijstaan ​​zodat deze weten hoe de belangen van een kind dat het slachtoffer is van seksueel misbruik voorop komt te staan, vanaf het moment van redding tot aan de rechtszitting . En dat proces dat duurt in Zuid-Afrika minimaal 2 jaar.

Met behulp van therapeutische methoden om forensisch bewijs te verkrijgen, werkt de Child Safety Officer (CSO) samen met het strafrechtsysteem om de rechten van een jong slachtoffer van seksueel misbruik te waarborgen. De Bobbi Bear speelt daarin een grote rol. Het kind kan veel sneller middels de beer aangeven wat hem is overkomen, dan dat het dat in woorden kan. Dat dit verhaal er goed uit komt, is niet alleen van belang voor de traumaverwerking.

De Child Safety Officer (CSO) is ook getraind om het risico van besmetting van het kind met HIV/AIDS op het punt van redding te beoordelen. Ook daar helpt de Bobbi Bear bij.  De CSO weet vervolgens hoe te handelen. Ook staat de CSO en het kind bij tijdens het juridische proces.

Maar het allerbelangrijkste, en misschien ook wel het moeilijkste werk van de CSO is om het getraumatiseerde kind op weg te helpen  naar heelheid. En daar zijn zij een kei in, niet in de laatste plaats omdat vrijwel alle CSO’s  uit eigen ervaring weten wat daar voor nodig is.

Opleiding CSO

Operation Bobbi Bear leidt CSO’s intern op. De droom van Operation Bobbi Bear is om twee Child Safety Officers in elke dorp of stad van Zuid-Afrika te hebben.

De Child Safety Officers wonen veelal in de voormalige townships rondom Amanzimtoti, vlak bij Durban. De meesten zijn zelf ooit een Bobbi Bear kind geweest, en dus ervaringsdeskundig. Zij krijgen voor hun werk betaald. Zo kunnen zij hun gezin onderhouden. In dit gezin zijn vaak één of meerdere kinderen geplaatst die hun traject bij Operation Bobbi Bear hebben volbracht. Het is geweldig om te zien hoe lang de meeste CSO’s al werken bij Operation Bobbi Bear. Eigenlijk zijn zij hét succesverhaal van Operation Bobbi Bear.

Betaald werk

Voor E 55,=per maand kan één CSO voldoende uren met een kind aan het werk om een risico-inventarisatie te maken voor wat betreft de kans op besmetting met HIV/Aids, en kan het belangrijke interview met de Bobbi Bear worden afgenomen. Het moet gezegd worden dat de Child Safety Officers lang niet alle uren betaald krijgen die zij werken voor Operation Bobbi Bear. Zo hebben zij allemaal ook extra taken, die zij doen op vrijwillige basis. En vergeet niet dat zij pleegouder zijn van één of meer kinderen van Operation Bobbi Bear die niet meer terug konden worden geplaatst in hun oude gezin of familie. Het is hard werken, maar wij hebben afgelopen november met eigen ogen gezien met hoeveel passie zij dit dagelijks doen.

Fundraising

Om ervoor te zorgen dat er de komende tijd voldoende budget is om het salaris van de CSO’s te kunnen blijven betalen, starten wij een nieuwe fundraising. Voor elke CSO willen wij voor 3 maanden de uren voor één kind inzamelen.  Dat betekent 6 keer E 55,= is E 330,= per maand. Dus voor 3 maanden is er dan 1000,= euro nodig!  Als u meedoet, dan draagt u bij een eerlijke kans voor een kind dat heel veel onrecht wordt aangedaan!

Klik hier voor de fundraising! U kunt online betalen! U kunt ook hier kiezen om aan één van onze andere projecten te doneren.

Alvast bedankt!

 

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close