Over ons

Welkom op de website van Stichting Bobbi Bear Nederland, die op 17 mei 2018 is opgericht ter ondersteuning van de mensenrechtenorganisatie Operation Bobbi Bear. De oprichting van deze stichting is het vervolg op de crowdfunding “Food for Bobbi Bear”.

Het bestuur van de Stichting Bobbi Bear Nederland bestaat uit Brigitte Wendelgelst (Penningmeester),  Lisa Kappetijn (algemeen bestuurslid) en David van Mourik (voorzitter)

oprichting stichting bobbi bear nederland
Oprichter Brigitte Wendelgelst en voormalig bestuurslid Stephan de Ruijter. Stephan is afgetreden als bestuurlid in de vergadering van 22 februari 2021. Dit in verband met zijn huwelijk met Brigitte.
lisa-e1541758646108.jpg
Algemeen Bestuurslid Lisa Kappetijn

De stichting heeft als doel de mensenrechten organisatie Operation Bobbi Bear te ondersteunen. Operation Bobbi Bear is gevestigd in Zuid Afrika, en opereert in het de provincie Kwazulu Natal, nabij Durban.  Zij houdt zich al ruim 20 jaar bezig met redden, opvangen en begeleiden van seksueel misbruikte kinderen. Het is van groot belang voor het misbruikte kind dat zo snel mogelijk achterhaald wordt wat de aard van het seksueel misbruik is geweest. De snelheid is van levensbelang, omdat de kinderen indien nodig binnen 48 uur de medicijnen moeten hebben ingenomen die de kans op besmetting met HIV-Aids kunnen verkleinen. De beer heeft ook een belangrijke rol in het strafproces tegen de verdachten van het misbruik. De beer is onderdeel van de verklaring van het kind in de rechtbank. Gedurende de rechtzaak blijft de beer onder beheer van Operation Bobbi Bear.

David
Voorzitter David van Mourik

Brigitte Wendelgelst, initiatiefneemster en oprichter vertelt:

Al jarenlang volg ik het prachtige maar loodzware werk van Operation Bobbi Bear. In de tijd dat mijn zonen nog op de middelbare school zaten, ben ik in contact gekomen met Be More, een reisorganisatie die destijds onder andere scholieren aanmoedigde om in de zomervakantie vrijwilligerswerk te gaan doen in 3e wereldlanden. Ik ben naar wat informatiebijeenkomsten geweest, en daar hoorde ik voor het eerst over Operation Bobbi Bear. Vervolgens kwam de documentaire “Rough Aunties”uit. Deze gaat over het levenswerk van Jackie Branfield, Founder & CEO van Operation Bobbi Bear, Eureka Olivier, Field & Financial Manager, en de rest van het team. De documentaire liet bij mij diepe indruk achter. Ik ben de organisatie op afstand al die jaren blijven volgen. Hieronder een klein stukje uit die documentaire.

Jackie Downs-Branfield is de CEO-founder of Operation Bobbi Bear. In 2017 won zij de World of Children’s Protection Award. Zie voor meer info deze website

Ik denk zelf dat Operation Bobbi Bear mij zo raakt omdat ik in 1992 op 27-jarige leeftijd een prachtige individuele reis door Zuid Afrika heb gemaakt. Ik heb 4000 km zelf rond gereden, en ben vooral in dat specifieke gebied waar Operation Bobbi Bear opereert, enige dagen blijven hangen.  Sindsdien heb ik altijd bijzondere interesse gehouden in Zuid Afrika. Ik hoop binnenkort terug te keren en de Rough Aunties persoonlijk de hand te mogen schudden.

 
224CC4A8990D4EE4B9CDF910B0CA02DA
Krugerpark 1992

“Na 34 jaar full-time te hebben gewerkt in het sociaal juridisch domein ben ik door veranderde omstandigheden gaan nadenken over wat ik nu echt zou willen gaan doen in mijn leven.  Als klein meisje heb ik vaak geroepen dat ik “iets” in ontwikkelingshulp wilde gaan doen. Met het oprichten van de Stichting Bobbi Bear Nederland leef ik deze meisjesdroom na. Ik hoop natuurlijk dat er veel moois uit komt!

DE BAND MET NEDERLAND

michel met kleintje

Het veilige centrum van waaruit Operation Bobbi Bear opereert is ongeveer 10 jaar geleden gebouwd dankzij een Nederlandse Crowdfunding. De grond is in eigendom van Operation Bobbi Bear, en is volledig afbetaald. Nu nóg wordt er bij Operation Bobbi Bear liefdevol gesproken over de “Flying Dutch Carpenters” die het complex belangeloos hebben afgetimmerd.

Voormalig CEO van Be More Reizen Michel Groenenstijn (zie foto hierboven) organiseerde destijds vrijwilligersreizen naar Operation Bobbi Bear. Hij schreef voor onze stichting onderstaande recensie:

“Tijdens mijn samenwerking met Operation Bobbi Bear heb ik van dichtbij ervaren hoe gedreven en gepassioneerd Jackie en haar team hun werk doen. De situaties waarin ze werken zijn hartverscheurend en ingewikkeld, maar toch weten ze elke keer met weinig middelen verbluffend veel te bereiken. Al met al is dit een ongelofelijk mooi en broodnodig project dat heel veel steun verdient.”

Neem eens een kijkje op de website van Operation Bobbi Bear. Je vindt de website door hier te klikken.

Mocht je naar aanleiding van deze website vragen hebben, of een idee hebben voor samenwerking met ons, schroom dan niet een stuur gerust een mail aan foodforbobbibear@gmail.com.

Hartelijke groet,

David van Mourik, Brigitte Wendelgelst & Lisa Kappetijn

cropped-stichting-bbn-logo.png

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close