Advertenties

#GivingTuesdayNL

Over GivingTuesday

Sinds 2012 is GivingTuesday uitgegroeid tot een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Mogelijk gemaakt door de samenwerking van vele duizenden mensen die de kracht van sociale media daarvoor inzetten.

Het wordt gevierd op de eerste dinsdag na Thanksgiving (in de USA) en na de koopevenementen Black Friday en Cyber Monday. GivingTuesday markeert het begin van het traditionele geefseizoen. In Nederland begint seizoen met Sinterklaas, als de kinderen hun cadeaus in de schoen vinden. Daarna is het de tijd van de goede doelen, die in de aanloop naar Kerst zo veel mogelijk mensen bij hun werk willen betrekken.

Sinds het begin in 2012 is GivingTuesday een internationale beweging geworden voor de promotie en ondersteuning van geven en goed doen. Met evenementen gedurende het hele jaar en steeds meer mogelijkheden om die evenementen te ondersteunen.

Nederland | #GivingTuesdayNL

Sinds 2019 is de #GivingTuesdayNL beweging ook in Nederland. Meer informatie over de Nederlandse beweging en haar deelnemers is na te lezen op deze website.

Wat is GivingTuesday

GivingTuesday is bedacht door het team van het Belfer Center for Innovation & Social Impact at the 92nd Street Y, een cultureel centrum in New York dat sinds 1874 mensen bij elkaar brengt rond de waarden van solidariteit en vrijgevigheid. GivingTuesday brengt mensen, gemeenschappen en organisaties van over de hele wereld bij elkaar voor een gemeenschappelijk doel: inspireren om aan en om elkaar te geven. Een steeds groeiend team van oprichters, partners en sponsors vanuit alle maatschappelijke sectoren werkt samen om de beweging te versterken en te laten groeien.

Het Grote Idee van GivingTuesday

GivingTuesday verbindt het potentieel van social media en de vrijgevigheid en solidariteit van mensen van over de hele wereld. Het doel is om daarmee een echt verschil te maken in hun gemeenschappen: in buurt, wijk of dorp, in bedrijf of vereniging, dichtbij of aan de andere kant van de wereld. GivingTuesday is een platform voor mensen om geld en goederen, tijd en talenten te geven voor grote en kleine uitdagingen. GivingTuesday brengt een veelheid van partners bij elkaar: goede doelen en maatschappelijke organisaties, buren en sporters, kleine en grote bedrijven, individuen en families. Partners die elkaar aanmoedigen om goed te doen met kleine en grote daden.

Als een beweging verenigt GivingTuesday landen wereldwijd door het delen van de kracht om voor elkaar op te komen en elkaar te versterken.

De oprichters

GivingTuesday is opgericht in 2012 door 92nd Street Y in New York samen met de United Nations Foundation. Dankzij de inzet van vele partners en sponsors heeft de beweging inmiddels duizenden organisaties uit de hele wereld gebundeld voor een betere en mooiere wereld.

Stichting Bobbi Bear NL doet ook mee!

Natuurlijk hebben wij ons ook gemeld bij #GivingTuesday.

Wij hebben besloten dit te doen met als doelstelling het aanleggen van een medisch noodfonds voor Operation Bobbi Bear.

Er is namelijk niemand die de kinderen verzekerd tegen ziektekosten. Kosten voor therapie en counseling kunnen niet meer betaald worden. Bobbi Bear doet wat het kan, maar sommige kinderen zijn zo zwaar getraumatiseerd dat zij echt hulp van een psychiater nodig hebben.

Ook zijn de kinderen vaak jarenlang slecht verzorgd, en derhalve ondervoed. Dit doet hun gezondheid geen goed, en maakt ze vatbaarder voor ziekten.

En zoals iedereen met kinderen weet, gebeuren ongelukjes snel. Laatst bijvoorbeeld brak een van de kinderen een arm tijdens het spelen op een klimrek. De kosten voor de operaties van deze gecompliceerde breuk hebben ik, mijn partner, Operation Bobbi Bear, en onze trouwste donateus maar ternauwernood kunnen voldoen. Er is geen reserve meer.

En nu dreigt er een situatie waar ik mij ernstig zorgen om maak: Deze kinderen, die toch al zoveel hebben meegemaakt en hebben geleden, kunnen straks in een medische noodsituatie niet meer adequaat worden geholpen.

Dat verdienen deze dappere lieverds niet!  Zij hebben geknokt om te overleven, en de moed gehad om aan hun situatie te kunnen ontsnappen. Zij strijden voor een stem in de rechtbank, waardoor seksueel misbruik steeds vaker leidt tot vervolging.  Het zijn dappere strijders die alle hulp verdienen die nodig is om psychisch en lichamelijk de hulp te krijgen die nodig is.

Met deze Geefactie willen wij een startkapitaal van 5000,= euro bij elkaar krijgen om een Medisch Noodfonds aan te leggen. Daarna willen wij vanuit de overige activiteiten het fonds maandelijks blijven voeden.

Je kunt ook meedoen! Maak je eigen actie aan op Geef.nl en doe dat voor jouw Goede Doel: Stichting Bobbi Bear NL. Maak gewoon je actie aan tbv van ons en deel de actie met je familie, vrienden en collega’s. Alle doneer mogelijkheden staan direct voor je klaar! Het is echt niet ingewikkeld.

Dus…zie ik je actie binnenkort verschijnen? Alvast bedankt!

 

 

 

 

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close