De methode met de Bobbi Bear

 

De kinderen die bij Operatie Bobbi Beer binnenkomen, krijgen deze beer in hun armen gedrukt. De beer speelt echt een cruciale rol in dit proces.

Nadat het kind is aangekomen in het veilige Bobbi Bear Centrum, kan hij eerst even bijkomen, samen met de Bobbi Bear. Als hij / zij vertrouwd wordt geraakt met zijn / haar omgeving wordt het vriendelijk gevraagd om met behulp van een permanente marker, wat pleisters en elastiekjes duidelijk te maken wat hem van haar nu precies is overkomen. Dit proces wordt bekend bewaakt door een speciaal daarvoor getrainde Child Safety Officer.

Het is geweldig hoe snel het kind dan weet duidelijk te maken welke verschrikkingen het heeft moeten doorstaan. Zolang het de woorden niet zelf hoeft te spreken, wordt de verklaring van het kind in ieder geval niet nóg een traumatische ervaring extra. Het concept werkt fantastisch. Volgens Eureka Oliver, Field & Financial manager, heeft het kind in de meeste gevallen niet langer dan 20 minuten nodig. Dan weet Eureka welke acties er nodig zijn.

En die factor tijd is in deze zaken ongelooflijk belangrijk. Binnen 24 uur moet er duidelijkheid zijn over van het kind al dan niet is blootgesteld aan lichaamssappen. Dat klinkt afschuwelijk, en dat is het ook. Het is heel belangrijk dat het kind tijdig medicatie toegediend krijgt om zo de kans op besmetting met het HIV / Aids-virus zo klein mogelijk te houden.In het ziekenhuis wordt het kind ook onderzocht op forensisch bewijsmateriaal ten behoeve van de strafzaak.

In Zuid-Afrika kan een dergelijke strafzaak wel tot 4 jaar duren. Al die tijd blijft de betekende en beschreven beer bewaard in het veilige centrum van Operatie Bobbi beer. Dossiers kunnen soms “zoek” raken. De Bobbi Bear blijft echter bij Eureka en haar collega’s.

De Bobbi Bear wordt door de Rechtbank geaccepteerd als onderdeel van de verklaring van het kind in de rechtzaak, en doet dus deels dienst al bewijsmateriaal. Er liggen in het bedrijf Bobbi Bear centrum zakken vol met beren met een afschuwelijk verhaal. Het confronteert ons met ontzettend veel kinderleed.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close