Activiteiten 2019

Januari : Verjaardagsinzameling van Claire Bonnemayer en haar moeder: Opbrengst 470 euro!!

Claire was vorig jaar als vrijwilliger bij Operation Bobbi Bear aan het werk. Zij was enorm onder de indruk van wat zij daar zag. Met haar enthousiasme heeft zij ook haar moeder aangestoken. Allebei deden zij een verjaardagsinzameling en hierdoor konden wij 470 euro overmaken naar Operation Bobbi Bear. Geweldig!

Superbedankt! Binnenkort gaan wij naar Claire toe en zullen wij haar interviewen over haar ervaringen daar. De filmpjes hiervan komen op onze Youtubekanaal . Daar vindt u ook diverse interviews met Eureka Olivier, Field & Financial Manager bij Operation Bobbi Bear. Zorg dat jij je aboneert op ons Youtubekanaal, zo mis je niets!

Eureka Olivier legt uit hoe een weekplanning er uitziet bij Operation Bobbi Bear

Februari 2019: Aanmelding Partin Portaal

Stichting Bobbi Bear NL heeft zich al een tijdje aangesloten bij Partin, dé brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.Dat biedt ons grote voordelen. Zo kunnen wij putten uit een groot aantal Toolkits, die ons op weg helpen bij allerlei zaken waar je zoal mee te maken krijgt als stichting. Denk aan het aanvragen van een ANBI-status, het maken van jaarrekeningen, waar je als stichting op moet letten in het kader van de Privacywetgeving, enzv. enzv. En jaarlijks is er de Partindag, met superinteressante workshops en de kans om te sparren met andere stichtingen. Een waardevolle investering. Met de aanmelding op het kersverse Partin Portaal maken wij onze inschrijving compleet. Kijk eens rond op hun website en bezoek onze pagina: https://partin.nl/organisatie/stichting-bobbi-bear-nl/

Maart 2019: Bezoek aan Stichting Ikusasa, Meetup van GoedgoedDoen, ontmoeting met Annette Nobunto-Mul & Mpho Tutu

Stichting Ikusasa

Tijdens de Mandeladay 2018 ontmoette ik Marika de Boo, voorzitter van Stichting Ikusasa. Deze mooie organisatie heeft een financieel adoptieplan opgezet om kinderen uit de omgeving Johannesburg de gelegenheid te geven om naar school te gaan. Donateurs kunnen voor 150 euro per jaar een kind financieel adopteren door hun schoolgeld en voorzieningen te betalen. Marika gaat regelmatig naar Johannesburg en neemt dan dan brieven of kadootjes mee van de adoptieouders van de kinderen, en maakt filmpjes en foto’s van de kinderen voor de adoptieouders. Deze vorm is een geweldig succes. Wij hebben gevraagd of wij eens met Marika mochten sparren over onze stichting, en wij waren welkom. Onze in maart was voor beide partijen inspirerend. Er ontstond zelfs een mooi idee voor onze stichting. Maar daar over later meer. Kijkt u gerust een rond op de site van Ikusasa. Het is de moeite waard!

Meetup GoedGoedDoen

Op woensdag 27 maart waren waren wij te gast bij GoedGoedDoen. In Den Haag organiseerde zij een Meetup. Goed Goed Doen is een non-profit platform, dat starters met deze vragen wilt helpen. Zij willen niet alleen een platform zijn, maar ook ondersteuning op maat bieden aan startende impactmakers die zij een warm hart toedragen. Wij hebben geprobeerd om voor onze stichting deze ondersteuning binnen te slepen voor de Bobbi Bear Webshop. Helaas is dat niet gelukt. Maar, de Bobbi Bear maakte wel heel veel indruk. En wij hebben maar liefst 2 uitnodigingen gekregen om te sparren over de plannen voor het genereren van een inkomenstroom voor Operation Bobbi Bear. Wordt vervolgd…..

Ontmoeting met Annette Nobuntu Mul en Mpho Tutu

Op zaterdagavond 30 maart togen wij naar het Schaffelaartheater in Barneveld, alwaar het literair café Barneveld plaatsvond. Er was een lezing van achtereenvolgens Annette Nobuntu Mul, schrijfster van het boek “Opsoek naar Ubuntu”, Mpho Tutu, dochter van Aartsbisschop Desmond Tutu, met wie zij samen “Het boek van vergeving” schreef. Ook Babah Tarawally sprak daar, hij schreef het boek “De verloren hand”. Ik was meer dan onder de indruk van de anekdotes die daar werden verteld. En ik was niet de enige.

Ook nu was onze Bobbi Bear mee, en beide vrouwen hebben hem bekeken en in hun geheugen gegrifd. De beer die wij meehadden weerspiegelde de casus van een 8 jarig meisje. Wij weten zeker dat die aanblik in het geheugen blijft van iedereen die het heeft aanschouwd. De ontmoeting met Annette heeft geleid tot een vervolgcontact, waarover later meer! En wat een onverwacht leuke verrassing om daar Marjolein Westerterp te ontmoeten. Zij steunt onze Stichting al een flinke tijd, ondermeer door vernoeming van het werk van Operation Bobbi Bear in haar blad “Oog voor Afrika”. En…..ook hier komt nog een vervolg op! Wat een geweldige avond!

April 2019: ANBI aanvraag ingezonden naar Belastingdienst, Doneren via Ideal mogelijk gemaakt & Inzamelingsactie “Rape Bag’s voor Bobbi Bear” beëindigd.

Wordt verwacht:

*4 mei: Bezoek aan ex-vrijwilligster Claire Bonnemayer. Wij zullen haar interviewen over haar tijd bij Operation Bobbi Bear en zullen hier opnamen van maken.

*18 mei: Sparsessie met Beeldmaker Renée Doorn van “Frank by Renée” https://www.frankbyrenee.nl

*25 mei: Een live-uitzending van Radio El Mundo over Bobbi Bear NL

*1 juni: Activiteiten rondom “De Nacht van het Vergeten Kind”

*18 juli 2019: Stichting Bobbi Bear NL aanwezig bij Mandeladay 2019

30 oktober t/m 9 november: Bezoek aan Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close