Activiteiten

Activiteiten 2020

Januari 2020

Nieuwe items in de Bobbi Bear Webshop!

Shop hier voor ons Goede Doel

27 Januari:  

Opnamen TV programma Life is Beautiful, RTL4

Genoemd als Donatietip bij

 

Februari 2020

2 Februari: Uitzending interview TV-programma Life is Beautiful RTL4

 

April 2020

11 april, Paasmarkt Ermelo

Mei 2020

Gecannuleerd ivm Corona. 23 mei 2020 Bobbi Bear Webshop op de Kofferbakmarkt bij De Zaak van Ermelo

Gecannuleerd ivm Corona 30 mei 2020 Bobbi Bear Webshop op de Pinkstermarkt Ermelo

Mei 2020 Grote Corona Uitverkoop in onze Bobbi Bear Shop.

Omdat de geboekte (kofferbak) marktjes niet doorgingen vanwege Corona., hebben wij onze spulletjes op de webshop in de aanbieding gedaan. Zo hopen wij toch nog wat geld binnen te halen voor Operation Bobbi Bear.

Shop hier voor ons Goede Doel

juni 2020

Gecannuleerd ivm Corona1 juni sponsorloop Nacht van het Kind.

Betty in Bedrijf 

Betty Jeliers is inmiddels aangenomen als professionele fondsenwerfer. Zij gaat deze maand druk aan de gang voor een betere auto voor Operation Bobbi Bear. Lees hier meer over onze samenwerking

Juli 2020

Gecannuleerd ivm Corona 18 Juli Mandela Day 2020 Herman van Veen’s Art Centre. 

25 Juli Kofferbakmarkt De Zaak van Ermelo

September 2020

26 September Kofferbakmarkt De Zaak van Ermelo

Oktober 2020

17 oktober 2020 Herfstmarkt Ermelo

November 2020

Gecannuleerd ivm Corona Bezoek Operation Bobbi Bear Zuid Afrika 

 

 

 

____________________________________________________________________________________________

 

Activiteiten 2019

Januari : Verjaardagsinzameling van Claire Bonnemayer en haar moeder: Opbrengst 470 euro!!

Claire was vorig jaar als vrijwilliger bij Operation Bobbi Bear aan het werk. Zij was enorm onder de indruk van wat zij daar zag. Met haar enthousiasme heeft zij ook haar moeder aangestoken. Allebei deden zij een verjaardagsinzameling en hierdoor konden wij 470 euro overmaken naar Operation Bobbi Bear. Geweldig!

Superbedankt! Binnenkort gaan wij naar Claire toe en zullen wij haar interviewen over haar ervaringen daar. De filmpjes hiervan komen op onze Youtubekanaal . Daar vindt u ook diverse interviews met Eureka Olivier, Field & Financial Manager bij Operation Bobbi Bear. Zorg dat jij je aboneert op ons Youtubekanaal, zo mis je niets!

Eureka Olivier legt uit hoe een weekplanning er uitziet bij Operation Bobbi Bear

Februari 2019: Aanmelding Partin Portaal

Stichting Bobbi Bear NL heeft zich al een tijdje aangesloten bij Partin, dé brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.Dat biedt ons grote voordelen. Zo kunnen wij putten uit een groot aantal Toolkits, die ons op weg helpen bij allerlei zaken waar je zoal mee te maken krijgt als stichting. Denk aan het aanvragen van een ANBI-status, het maken van jaarrekeningen, waar je als stichting op moet letten in het kader van de Privacywetgeving, enzv. enzv. En jaarlijks is er de Partindag, met superinteressante workshops en de kans om te sparren met andere stichtingen. Een waardevolle investering. Met de aanmelding op het kersverse Partin Portaal maken wij onze inschrijving compleet. Kijk eens rond op hun website en bezoek onze pagina: https://partin.nl/organisatie/stichting-bobbi-bear-nl/

Maart 2019: Bezoek aan Stichting Ikusasa, Meetup van GoedgoedDoen, ontmoeting met Annette Nobunto-Mul & Mpho Tutu

Stichting Ikusasa

Tijdens de Mandeladay 2018 ontmoette ik Marika de Boo, voorzitter van Stichting Ikusasa. Deze mooie organisatie heeft een financieel adoptieplan opgezet om kinderen uit de omgeving Johannesburg de gelegenheid te geven om naar school te gaan. Donateurs kunnen voor 150 euro per jaar een kind financieel adopteren door hun schoolgeld en voorzieningen te betalen. Marika gaat regelmatig naar Johannesburg en neemt dan dan brieven of kadootjes mee van de adoptieouders van de kinderen, en maakt filmpjes en foto’s van de kinderen voor de adoptieouders. Deze vorm is een geweldig succes. Wij hebben gevraagd of wij eens met Marika mochten sparren over onze stichting, en wij waren welkom. Onze in maart was voor beide partijen inspirerend. Er ontstond zelfs een mooi idee voor onze stichting. Maar daar over later meer. Kijkt u gerust een rond op de site van Ikusasa. Het is de moeite waard!

Meetup GoedGoedDoen

Op woensdag 27 maart waren waren wij te gast bij GoedGoedDoen. In Den Haag organiseerde zij een Meetup. Goed Goed Doen is een non-profit platform, dat starters met deze vragen wilt helpen. Zij willen niet alleen een platform zijn, maar ook ondersteuning op maat bieden aan startende impactmakers die zij een warm hart toedragen. Wij hebben geprobeerd om voor onze stichting deze ondersteuning binnen te slepen voor de Bobbi Bear Webshop. Helaas is dat niet gelukt. Maar, de Bobbi Bear maakte wel heel veel indruk. En wij hebben maar liefst 2 uitnodigingen gekregen om te sparren over de plannen voor het genereren van een inkomenstroom voor Operation Bobbi Bear. Wordt vervolgd…..

Ontmoeting met Annette Nobuntu Mul en Mpho Tutu

Op zaterdagavond 30 maart togen wij naar het Schaffelaartheater in Barneveld, alwaar het literair café Barneveld plaatsvond. Er was een lezing van achtereenvolgens Annette Nobuntu Mul, schrijfster van het boek “Opsoek naar Ubuntu”, Mpho Tutu, dochter van Aartsbisschop Desmond Tutu, met wie zij samen “Het boek van vergeving” schreef. Ook Babah Tarawally sprak daar, hij schreef het boek “De verloren hand”. Ik was meer dan onder de indruk van de anekdotes die daar werden verteld. En ik was niet de enige.

Ook nu was onze Bobbi Bear mee, en beide vrouwen hebben hem bekeken en in hun geheugen gegrifd. De beer die wij meehadden weerspiegelde de casus van een 8 jarig meisje. Wij weten zeker dat die aanblik in het geheugen blijft van iedereen die het heeft aanschouwd. De ontmoeting met Annette heeft geleid tot een vervolgcontact, waarover later meer! En wat een onverwacht leuke verrassing om daar Marjolein Westerterp te ontmoeten. Zij steunt onze Stichting al een flinke tijd, ondermeer door vernoeming van het werk van Operation Bobbi Bear in haar blad “Oog voor Afrika”. En…..ook hier komt nog een vervolg op! Wat een geweldige avond!

 

April 2019: ANBI aanvraag ingezonden naar Belastingdienst.

Deze ANBI status is inmiddels ook goedgekeurd zowel voor Stichting Bobbi Bear NL als Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. 

Doneeractie  “Rape Bag’s 

De benodigde 550,= voor de aanschaf van 50 Rape Bag’s is via de Facebook doneeractie binnengekomen.  Lees meer over deze actie op:

Onze doneeractie “Rape Bag’s”was een groot succes!

rescue pakket met beren

 

 

 

 

 

 

 

25 Mei 2019: Een live-uitzending van Radio El Mundo over Bobbi Bear NL

17760770_1458933577464402_3451539538110046214_o.jpg

Radio El Mundo.NL biedt een podium aan initiatieven op het gebied van Internationale cultuur en ontwikkelingssamenwerking. Ook geven zij burgers een podium om hun verhaal te delen.

Deze dag was het hoofdpodium 2 uur lang voor ons en werd er zelfs ingebeld met Zuid Afrika voor een interview met Eureka Olivier, Field & Financial manager bij Operation Bobbi Bear. Op onze uitnodiging kwamen er nog een aantal gasten uit de buurt langs! Wij hebben een speciale pagina aangemaakt op deze website waarop u alle fragmenten kunt terugluisteren.

1 juni 2019: Nachtelijke Sponsorloop van Apeldoorn naar Ermelo i.v.m. Internationale Dag van het Kind

btr

1 juni was het de Internationale dag van het Kind. Natuurlijk wilden wij die dag extra aandacht vragen voor de talloze slachtoffertjes van seksueel misbruik Operation Bobbi Bear in KwaZulu Natal, Zuid Afrika.
 
Wij hebben besloten dat te doen door middel van het organiseren van een nachtelijke sponsorloop. Stephan de Ruijter en Brigitte Wendelgelst zullen namens het bestuur van Stichting Bobbi Bear NL een nachtelijke wandeling maken van Apeldoorn naar Ermelo. Waarom in de nacht?? Think twice……Vaak is de nacht voor deze kinderen een hel geweest, en zal hen altijd achtervolgen. Wij wilden deze kinderen laten zien dat de nacht ook steun kan brengen.
 
Met deze actie wilden wij aandacht vragen voor alle kinderen die slachtoffer zijn geweest van sexueel misbruik. Daarnaast hopen wij dat mensen door onze actie gaan kijken naar hoe Operation Bobibi Bear in Kwazulu Natal, waar seksueel misbruik wel op heel grote schaal voorkomt, deze problematiek aanpakt. En natuurlijk hopen wij dat u ons zult sponsoren.
 
Via deze link leest u meer over deze actie, die wij graag volgend jaar opnieuw organiseren. Wilt u mee doen? Stuur dan een mail naar foodforbobbibear.com. Natuurlijk kunt u zelf ook een sponsorloop organiseren en de opbrengst ten goede van Operation Bobbi Bear laten komen! 

Juli 2019: Stichting Bobbi Bear NL aanwezig bij Mandeladay 2019 op het Landgoed  :

Afbeeldingsresultaat voor mandela in ieder mensMandela Day 4Human

Deze prachtige dag stond in het teken van Nelson Mandela, maar ook in het teken van Annette Nobuntu Mul. Deze dag werd haar boek “Mandela in Ieder Mens

 

Augustus 2019:  Even met vakantie……

 

September 2019:

Ons Project bij Youbedo.com: “Geef 100 seksueel misbruikte kinderen een stem” begint te lopen.

Het duurt soms wat langer dan je wilt. Maar wij gaan er bij SBBN vanuit dat de aanhouder wint en dat stoppen nooit een optie is. Dat goede voorbeeld hebben wij wel overgenomen van het team van Operation Bobbi Bear. Bij Youbedo.com koop je jouw (Studie) boeken voor dezelfde prijs en met de zelfde levertijd als elders. Met dat verschil dat tot 12% van je aankoopsprijs naar een Goed Doel gaat. Wij zijn één van de Goede Doelen. Lees via  deze link meer over dit project. 

Met dit project willen wij 100 Bobbi Bear’s financieren voor Operation Bobbi Bear. Deze beren helpen de getraumatiseerde kinderen bij Bobbi Bear om aan de hulpverleners te vertellen wat hun is overkomen. En dezelfde beer kan dan later in de rechtzaak ook weer worden gebruikt om te voorkomen dat het kind opnieuw het hele verhaal hoeft te vertellen aan onbekenden en daardoor opnieuw getraumatiseerd wordt.

Bij het schrijven van dit bericht staat de teller op……

€ 1.031,94. Dat betekent dat bijna 70%

van ons doel is bereikt!!!

Wij hebben nog € 468,06 nodig.

Dus wilt u nog een (E) boek kopen, voor uzelf, uw studie of als kadootje. Gebruik deze link en help ons mee ons doel te bereiken.

Oktober 2019: Start Verjaardagsinzameling tbv nieuwe buitenspeelplaats bij Operation Bobbi Bear 

Binnenkort gaan Brigitte Wendelgelst & Stephan de Ruijter op werkbezoek bij Operation Bobbi Bear. In die week zijn zij aebei jarig.  Omdat wij de buitenspeelplaats willen opknappen zamelen wij allebei geld in voor onze verjaardag om dit te kunnen realiseren. Link naar onze acties op Facebook:

Klik hier voor de verjaardagsinzameling van Stephan.

Klik hier voor de verjaardagsinzameling van Brigitte.

 

 

November 2019: Visit to our “Rough Aunties” in South Africa

Brigitte Wendelgelst en Stephan de Ruijter gaan op werkbezoek bij Operation Bobbi Bear in Zuid Afrika. We gaan de actuele situatie daar bekijken en bespreken. Doel is goed in beeld te krijgen waar onze partners daar vinden dat de prioriteit ligt. Wij hebben Eureka Olivier bij Radio El Mundo.NL al horen vertellen hoe hard het aantal gevallen van seksueel misbruik van kinderen daar toeneemt. Gedurende ons bezoek willen wij nog meer inzicht krijgen in de situatie..

Onze missie is om een vaste bron van inkomsten voor Operation Bobbi Bear te verkrijgen, zodat zij (een deel) van de vaste kosten kunnen betalen. Maar waar ligt de prioriteit nu? Zijn dat de medische kosten die voor de kinderen moeten worden gemaakt? Of de vaste lasten van het Reddingscentrum, zoals electriciteitsrekeningen? Of zijn het de rekeningen voor de uren van de Child Safety Officers? De telefoonrekeningen? Geld voor de preventiesessions op scholen? En hoe zien die activiteiten er nu precies uit?

Stay Tuned! We houden u in dit evenement op de hoogte van onze verdere plannen rondom deze bijzondere reis.

Wij hechten eraan u te laten weten dat de reis wordt BETAALD UIT PRIVE_GELD en dus NIET VANUIT DE STICHTING BOBBI BEAR NL


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close