Activiteiten 2019

Januari : Verjaardagsinzameling van Claire Bonnemayer en haar moeder: Opbrengst 470 euro!!

Claire was vorig jaar als vrijwilliger bij Operation Bobbi Bear aan het werk. Zij was enorm onder de indruk van wat zij daar zag. Met haar enthousiasme heeft zij ook haar moeder aangestoken. Allebei deden zij een verjaardagsinzameling en hierdoor konden wij 470 euro overmaken naar Operation Bobbi Bear. Geweldig!

Superbedankt! Binnenkort gaan wij naar Claire toe en zullen wij haar interviewen over haar ervaringen daar. De filmpjes hiervan komen op onze Youtubekanaal . Daar vindt u ook diverse interviews met Eureka Olivier, Field & Financial Manager bij Operation Bobbi Bear. Zorg dat jij je aboneert op ons Youtubekanaal, zo mis je niets!

https://www.youtube.com/watch?v=XvFQ9-LVEiE&t=21s
Eureka Olivier legt uit hoe een weekplanning er uitziet bij Operation Bobbi Bear

Februari 2019: Aanmelding Partin Portaal

Stichting Bobbi Bear NL heeft zich al een tijdje aangesloten bij Partin, dé brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven.Dat biedt ons grote voordelen. Zo kunnen wij putten uit een groot aantal Toolkits, die ons op weg helpen bij allerlei zaken waar je zoal mee te maken krijgt als stichting. Denk aan het aanvragen van een ANBI-status, het maken van jaarrekeningen, waar je als stichting op moet letten in het kader van de Privacywetgeving, enzv. enzv. En jaarlijks is er de Partindag, met superinteressante workshops en de kans om te sparren met andere stichtingen. Een waardevolle investering. Met de aanmelding op het kersverse Partin Portaal maken wij onze inschrijving compleet. Kijk eens rond op hun website en bezoek onze pagina: https://partin.nl/organisatie/stichting-bobbi-bear-nl/

Maart 2019: Bezoek aan Stichting Ikusasa, Meetup van GoedgoedDoen, ontmoeting met Annette Nobunto-Mul & Mpho Tutu

Stichting Ikusasa

Tijdens de Mandeladay 2018 ontmoette ik Marika de Boo, voorzitter van Stichting Ikusasa. Deze mooie organisatie heeft een financieel adoptieplan opgezet om kinderen uit de omgeving Johannesburg de gelegenheid te geven om naar school te gaan. Donateurs kunnen voor 150 euro per jaar een kind financieel adopteren door hun schoolgeld en voorzieningen te betalen. Marika gaat regelmatig naar Johannesburg en neemt dan dan brieven of kadootjes mee van de adoptieouders van de kinderen, en maakt filmpjes en foto’s van de kinderen voor de adoptieouders. Deze vorm is een geweldig succes. Wij hebben gevraagd of wij eens met Marika mochten sparren over onze stichting, en wij waren welkom. Onze in maart was voor beide partijen inspirerend. Er ontstond zelfs een mooi idee voor onze stichting. Maar daar over later meer. Kijkt u gerust een rond op de site van Ikusasa. Het is de moeite waard!

Meetup GoedGoedDoen

Op woensdag 27 maart waren waren wij te gast bij GoedGoedDoen. In Den Haag organiseerde zij een Meetup. Goed Goed Doen is een non-profit platform, dat starters met deze vragen wilt helpen. Zij willen niet alleen een platform zijn, maar ook ondersteuning op maat bieden aan startende impactmakers die zij een warm hart toedragen. Wij hebben geprobeerd om voor onze stichting deze ondersteuning binnen te slepen voor de Bobbi Bear Webshop. Helaas is dat niet gelukt. Maar, de Bobbi Bear maakte wel heel veel indruk. En wij hebben maar liefst 2 uitnodigingen gekregen om te sparren over de plannen voor het genereren van een inkomenstroom voor Operation Bobbi Bear. Wordt vervolgd…..

https://twitter.com/DoenGoed/status/1112608842163126272

Ontmoeting met Annette Nobuntu Mul en Mpho Tutu

Op zaterdagavond 30 maart togen wij naar het Schaffelaartheater in Barneveld, alwaar het literair café Barneveld plaatsvond. Er was een lezing van achtereenvolgens Annette Nobuntu Mul, schrijfster van het boek “Opsoek naar Ubuntu”, Mpho Tutu, dochter van Aartsbisschop Desmond Tutu, met wie zij samen “Het boek van vergeving” schreef. Ook Babah Tarawally sprak daar, hij schreef het boek “De verloren hand”. Ik was meer dan onder de indruk van de anekdotes die daar werden verteld. En ik was niet de enige.

Ook nu was onze Bobbi Bear mee, en beide vrouwen hebben hem bekeken en in hun geheugen gegrifd. De beer die wij meehadden weerspiegelde de casus van een 8 jarig meisje. Wij weten zeker dat die aanblik in het geheugen blijft van iedereen die het heeft aanschouwd. De ontmoeting met Annette heeft geleid tot een vervolgcontact, waarover later meer! En wat een onverwacht leuke verrassing om daar Marjolein Westerterp te ontmoeten. Zij steunt onze Stichting al een flinke tijd, ondermeer door vernoeming van het werk van Operation Bobbi Bear in haar blad “Oog voor Afrika”. En…..ook hier komt nog een vervolg op! Wat een geweldige avond!

 

April 2019: ANBI aanvraag ingezonden naar Belastingdienst, Doneren via Ideal mogelijk gemaakt & Inzamelingsactie “Rape Bag’s voor Bobbi Bear” beëindigd.

 

25 Mei 2019: Een live-uitzending van Radio El Mundo over Bobbi Bear NL

17760770_1458933577464402_3451539538110046214_o.jpg

Radio El Mundo.NL biedt een podium aan initiatieven op het gebied van Internationale cultuur en ontwikkelingssamenwerking. Ook geven zij burgers een podium om hun verhaal te delen.

Deze dag is het hoofdpodium voor Bobbi Bear Nederland, een stichting ter ondersteuning van de mensenrechtenorganisatie Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika, die al meer dan 20 jaar dagelijks zeer getraumatiseerde kinderen opvangt en voorziet van medicatie,en counseling. Ook begeleiden zij de kinderen naar een pleeggezin. En zelfs in de rechtzaak staan zji naast deze kinderen, samen met de Bobbi Bear die onderdeel is van de bewijsvoering omdat de rechter het ziet als een gedeeltelijke verklaring van het kind.

Op uitnodiging van Stg Bobbi Bear NL komen er ook nog andere goede doelen en sociale ondernemers aan het woord. 

Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur

Locatie: Zaak van Ermelo, Herderlaan 12 Ermelo

1 juni 2019: Nachtelijke Sponsorloop van Apeldoorn naar Ermelo i.v.m. Internationale Dag van het Kind

btr

1 juni is het de Internationale dag van het Kind. Natuurlijk willen wij dan extra aandacht vragen voor de talloze slachtoffertjes van seksueel misbruik Operation Bobbi Bear in KwaZulu Natal, Zuid Afrika.
 
Wij hebben besloten dat te doen door middel van het organiseren van een nachtelijke sponsorloop. Stephan de Ruijter en Brigitte Wendelgelst zullen namens het bestuur van Stichting Bobbi Bear NL een nachtelijke wandeling maken van Apeldoorn naar Ermelo. Waarom in de nacht?? Think twice……Vaak is de nacht voor deze kinderen een hel geweest, en zal hen altijd achtervolgen. Wij willen deze kinderen laten zien dat de nacht ook steun kan brengen.
 
WIL JIJ OOK MEELOPEN??? TOP!! Want hoe meer hoe beter. Het is een beetje kort dag, maar dat maakt de uitdaging des te mooier!
 
Met deze actie willen wij aandacht vragen voor alle kinderen die slachtoffer zijn geweest van sexueel misbruik. Daarnaast hopen wij dat mensen door onze actie gaan kijken naar hoe Operation Bobibi Bear in Kwazulu Natal, waar seksueel misbruik wel op heel grote schaal voorkomt, deze problematiek aanpakt. En natuurlijk hopen wij dat u ons zult sponsoren.
 
De opbrengst komt in ieder geval dit jaar geheel en uitsluitend ten goede van Operation Bobbi Bear Zuid Afrika.
 
U kunt ons sponsoren door een donatie te doen via de pagina “Doneren” op deze website. U vind daar onze rekeningegevens en via de Mollie-button kunt u ook per Ideal doneren. U mag ons ook een apje sturen op 06-24589581, dan zenden wij u een betaalverzoek, of een tikkie.

Juli 2019: Stichting Bobbi Bear NL aanwezig bij Mandeladay 2019 op het Landgoed  :

Nadere info volgt!

 

Oktober/November 2019: Bezoek aan Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika: Nadere info volgt!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close