Bezoek OBB deel 4: In gesprek met 3 Child Safety Officers.

Nadat ik was teruggekomen van Princess haar woning had ik een interview met 3 Child Safety Officers. Zij waren toevallig die middag daar, en ik wilde hun heel graag wat vragen stellen. Het ging om deze 3 dames uit het Dreamteam van Operation Bobbi Bear:

Ik stelde deze mooie, ongelooflijk moedige dames in onderstaande video’s de vraag in hoeverre hun werk met kwetsbare, getraumatiseerde kinderen in KwaZulu Natal is veranderd. Neem even de tijd om deze interviews te beluisteren, want zij zijn het waard! Als ergens Ubuntu van toepassing is, dan is het zeker op deze dames.

Van links naar rechts: Thulli, Sdudla en Cyntia, alias Mom Chicken.
In deze video geven zij antwoord op de vraag of de casussen ook inhoudelijk zijn veranderd.

Power op Pep

Uit wat deze dames alle 3 vertellen kunnen wij helaas wel opmaken beat er voorlopig geen start kan worden gemaakt met het Power of PEP programma. Met pijn in mijn hart, want zoveel kinderen in eThekwini, het werkgebied van Operation Bobbi Bear, kunnen de hulp van dames als deze in hun community zo goed gebruiken. Bobbi Bear had een wachtlijst van scholen, die zij met Power of Pep wilden wegwerken. Deze scholen wilden allemaal heel graag dat Bobbi Bear hun sessies komt geven. En met het programma dat wij als Stichting Bobbi Bear Nederland samen met Wilde Ganzen en Operation Bobbi Bear wilde gaan starten, zou er ook voor zorgen dat er nog meer prachtige wijze vrouwen als deze zouden worden opgeleid tot Child Safety Officer in nieuwe community’s. En ook zou daar dan een CSO worden opgeleid tot zelfstandige fondsenwerver in haar eigen community.

Wij zullen nu opnieuw om de tafel moeten om te kijken of er misschien een ander plan is dat wij in samenwerking met Wilde Ganzen kunnen gaan starten.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close