Oud vrijwilligster bezorgt Operation Bobbi Bear Mega-donatie!

We hadden al een poosje contact, de ex-vrijwilligster van Operation Bobbi Bear en ik. Zij had al een hele tijd contact met Jackie Downs Branfield, oprichter van Operation Bobbi Bear.

De dame in kwestie is al langer betrokken bij Operation Bobbi Bear. Een tijd terug heeft zij als vrijwilliger en stagaire gewerkt voor Operation Bobbi Bear, en nog steeds staat zij in contact met hen.

Een poosje geleden nam zij contact met mij op, om te kijken of zij iets kon betekenen voor ons. Zij en ik zochten naar een weg om Operation Bobbi Bear te helpen met de bedrijfskosten. Onze wens was een donatie, liefst structureel, te organiseren die gebruikt mocht worden voor operationele kosten.

Eureka Olivier klaart een gigant van een klus elke maand weer door grotendeels via lokale fondsenwerving het hoofd boven water te houden en de reguliere kosten bijeen te krijgen.

Omdat Operation Bobbi Bear al zo lang en consistent van onschatbare waarde is voor kinderen in nood in KwaZulu Natal, is de bereidheid van de lokale middenstand groot om bij te dragen. Zij verbinden hun naam graag aan de goede naam van Operation Bobbi Bear. Een ware prestatie van Eureka, die dan ook niet voor niets onlangs is verkozen tot één van de “Influential Women of Durban”.

Inmiddels is deze ex-vrijwilligster gevraagd als bestuurder van een stichting toe te treden. Deze stichting, die ons heeft laten weten anoniem te willen blijven, was erg onder de indruk van haar verhaal over Operation Bobbi Bear en het uitstekende en onmisbare werk van al de Child Safety Officers.

Ook vertelde zij natuurlijk over de enorme uitdaging om als NGO overeind te blijven. Zeker de laatste 2 jaar met Covid19, en het afgelopen jaar met rampen als de rellen in KwaZulu Natal en de heel recente overstromingen, die complete delen van de infrastructuur in KZN hebben vernield. De watervoorziening is verruïneerd, net als het rioolstelsel. En 630 scholen zijn verwoest en moeten hersteld of zelfs volledig herbouwd worden. En dat geld ook voor de talloze huisjes in de armere wijken. Ook die van sommige onze Child Safety Officers.

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van haar. Of ik eens even op de bankrekening van de stichting kon kijken! Na wat gepruts met die smartphone om dat de bank-app te openen zonder het contact met Kayleigh te verliezen, knipperde ik even met mijn ogen….Was dit echt????

Want ik zag direct dat er een bedrag van maar liefst 25000,- op de rekening was bijgeschreven.

Zelf was zij zo ontzettend blij, want dit is wat zij (net als ik) al zo lang wil voor Operation Bobbi Bear: Hulp in het betalen van de bedrijfskosten van Operation Bobbi Bear. En nu is het Kayleigh gelukt! Dit bedrag mag in één keer worden overgeschreven en besteed worden aan de operationele kosten zoals rekeningen voor water, telefoonkosten, benzine en salarissen voor Child Safety Officers. Wat fijn dat de Bobbi Bear NL en OBB beide ANBI-stichting zijn en alle structuur in orde is voor transacties als deze!

Natuurlijk werd direct het goede nieuws naar Jackie en Eureka overgebracht. En die waren “over the moon”, natuurlijk! Na al die tegenslagen nu toch wat goed nieuws.

Inmiddels maken wij als stichting het bedrag over naar OBB, de eerste tranche is al weg. Vanwege een maximale daglimiet kunnen wij niet alles in één keer overmaken, maar zoals altijd komt dat goed.

Als oprichter en bestuurslid van Stichting Bobbi Bear danken wij deze vrijwilligster, die anoniem wil blijven, uit de grond van ons hart voor haar inspanning om dit mooie resultaat te verwezenlijken.

Nu door naar Noodhulp van Wilde Ganzen, daar moet ook weer een plan voor geschreven worden!

Blijf ons volgen!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close