Zoomen met Zuid-Afrika en Dankzegging Eureka

Zo vergader je dan, als je samenwerkt met een partner in Zuid-Afrika. Zoom, het is een geweldig communicatiemiddel dat Eureka en ik eigenlijk pas tijdens Corona samen hebben ontdekt.

We doen dit nu met enige regelmaat om zo alle benodigde info te verzamelen voor de aanvraag van een samenwerking met Wilde Ganzen, deze keer een 3-jarig programma. Met dit programma beoogt Operation Bobbi Bear uitbreiding van haar belangrijke werk in nog eens 10 omliggende dorpen. En dat is nodig. Eigenlijk zouden wij hier in Nederland ook een Operation Bobbi Bear nodig hebben, een CSO in elke wijk of dorp.

Want met alle recente aandacht voor seksueel misbruik in de media lijkt eindelijk duidelijk te worden hoe ernstig de impact is van seksueel misbruik voor slachtoffers. Ontwrichtend ernstig. Het ontneemt je van jouw identiteit, je ontwikkeling loopt spaak, het heeft invloed op je persoonlijk leven, je vermogen tot het maken van sociale verbindingen, (en dus ook je vermogen tot samenwerken) en je hele psychisch welzijn.

Dat hoeft niet allemáál te gebeuren, maar de kans dat slachtoffers vastlopen ergens in hun leven, is aanzienlijk. En zo raakt het dan ook weer de maatschappij, wij dus. En dan kost het de maatschappij ook weer heel veel geld, dat deels had kunnen worden bespaard als we de pandemie van seksueel misbruik eens gingen erkennen. Als overheid maar ook als burger. Kijken wij niet veel te snel weg?

Enfin, die boodschap moeten wij nu echt eens gaan rondbazuinen, iets met het ijzer smeden als het heet is.

Eureka vertelde ook over de stand van zaken De winkelcentra, waarin veel ondernemers zaten die voorheen OBB hielpen met voedsel en andere giften, zijn nog niet herbouwdnadat ze zijn verwoest in tijdens de recente plunderingen. De winkels in het centrum van Amanzimtoti staan nog wel overeind omdat de community die heeft kunnen beschermen, zo begrijp ik van Eureka. Gevolg is dat voor de bank, of winkel of apotheek rijen staan van 3 uur. Ook is het op straat nog steeds gevaarlijker dan voorheen. Twee dagen terug is er een brute moord geweest op een vrouw, moeder van twee jonge kinderen. En niet eens om haar te beroven, al zou dat net zo ernstig zijn natuurlijk.

De politie vertelt dat het een daad van woede was, woede op de onstane situatie. Alle winkels en bedrijven die zijn geplunderd of verbrand hebben natuurlijk hun personeel moeten ontslaan. En die zitten nu met veel onvrede en weinig geld thuis. Drugs- en alcoholprobleem groeit gestaag. Eureka en haar staff houden hun hart vast voor het kerstseizoen, dat normaal al zo druk is.

Enfin, wij gaan eerst dit programma afschrijven. Zaterdag hebben wij weer een bestuursvergadering van Stichting Bobbi Bear Nederland. We houden jullie op de hoogte!

Meantime, spread the word about the Bobbi Bear!

En last but not least: Eureka heeft jullie via mij echt ontzettend bedankt voor de private funding voor haar huisraad. Haar opgeslagen huisraad raakte verloren in de rellen in KZN. Zij was enorm geroerd door ons gebaar en het geeft haar kracht om door te gaan. Het geld van doneeractie.nl is binnen en gisteren door mij doorgeboekt naar haat prive-rekening.

Thanks voor jullie ruimhartigheid. ❤

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close