Getraumatiseerde kinderen in Afrika: zeker ook “ons” probleem!

Zondag. Een dag van bijkomen, stil staan in bezinning. Niet bij Operation Bobbi Bear.

Zij staan paraat en de kans dat zij vandaag weer moeten uitrukken om ergens in Kwazula Natal, Zuid Afrika een getraumatiseerd kind in veiligheid te brengen en de liefde, aandacht en zorg te geven die het nodig heeft, is groot.

En dat doen ze met liefde en volle overtuiging. Nooit zeggen zij “nee”. Zij sluiten alle kinderen met wie zij te maken krijgen, ongeacht kleur, religie of achtergrond in hun armen en leren hen dat de wereld ook liefdevolle mensen kent.

Is dat belangrijk voor u en mij? Zeker! Getraumatiseerde kinderen die opgroeien zonder mensen om zich heen die hen onvoorwaardelijke liefde en steun geven lopen een groot risico om zonder hoop en geweten op te groeien tot gewetenloze volwassenen die het slechte en destructieve gedrag van hun opvoeders gaan kopiëren. De problemen die hieruit kunnen voortkomen raken ook u en mij, zo leert de geschiedenis.

Elk kind dat in de armen valt van een “Rough Auntie” krijgt niet alleen bescherming en liefde, het krijgt een nieuw wereldbeeld, waarin hoop en vertrouwen terug komen. Daarom blijven veel “Bobbi Bear-kinderen” ook regulier terugkomen bij Operation Bobbi Bear.

U kunt altijd helpen, nu bijvoorbeeld door 11 euro te doneren voor de aanschaf van één van de instrumenten van Operation Bobbi Bear. Dat kan aan via mijn huidige Facebook inzameling:

Zie omdit filmpje op ons youtubekanaal filmpje voor uitleg over dit instrument : De Rape Bag Explained

Via deze link komt u bij de huidige inzamelingsactie op Facebook.

Alvast bedankt namens Operation Bobbi Bear.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close