Inzamelingsactie: Rape Bag’s voor Operation Bobbi Bear

300 x per jaar is het helaas nodig om deze “Rape Bag ” in te zetten. Vanuit het reddingscentrum van Operation Bobbi Bear in Amanzimtoti zijn 2 video’s opgenomen die het belang van de Rape Bag uitleggen. De kosten voor de Rape Bag zijn 11 euro en komen voor rekening van Operation Bobbi Bear. U kunt ons helpen door éénmalig 11 euro te doneren via onderstaande inzamelingsactie op Facebook.

De mensenrechtenorganisatie Operation Bobbi Bar, die in samenwerking met politie en welzijnsorganisaties kinderen redt uit situaties waarin zij seksueel misbruikt worden is 24/7 “on call” Wanneer zij opgeroepen worden voor een “fresh rape” is de factor tijd heel belangrijk. Daarom staan er altijd tasjes klaar om mee te nemen, met alle benodigde spulletjes voor 1e opvang. 

In de rape-bag zit een papieren zakje om forensisch materiaal als met bloed of sperma bevlekt ondergoed in te bewaren. Ook bevat het plastic handschoenen voor de medewerker van Operation 
Bobbi Bear, zodat deze bij het ophalen van het kind geen bewijsmateriaal beschadigt. Daarnaast een pakje schoonmaakdoekjes om het kind bij het verlaten van het ziekenhuis (waar het forensisch onderzoek dan al heeft plaatsgevonden) schoon te maken. Daarnaast schoon ondergoed, Verder ook wat “gereedschap”om de lange wachttijden op politiebureau en in ziekenhuizen te kunnen doorkomen.

Vaak zit het teamlid van Operation Bobbi Bear wel 5 uur op het politiebureau met het kind, en dan nog 5 uur in het ziekenhuis. Tekenspullen zijn dan bijvoorbeeld belangrijk, want tekenen kan een manier zijn voor kinderen om uiting te geven aan hun trauma. en de tekening kan later worden gebruikt in de rechtzaak. Maar ook iets lekkers te eten en te drinken is echt geen overbodige luxe. Dan natuurlijk een permanent marker, die het kind mag gebruiken om op de Bobbi Bear aan te geven wat hem of haar is overkomen. En een knuffelbeertje, want met de Bobbi Bear kan de eerste tijd na het aanbrengen van de tekeningen niet worden geknuffeld. De rape bag kost 
ongeveer 11 euro en die kosten zijn voor Operation Bobbi Bear.

Wij van Bobbi Bear NL willen helpen de voorraad Rape Bag’s aan te vullen. Per jaar gebruiken zij ongeveer 300 van deze tasjes . Wij willen Operation Bobbi Bear steunen met de aanschaf van 50 Rape Bags. Daar is 550,= euro voor nodig.  Via onderstaande link kunt u uw donatie doen. Alle geld dat is ingezameld gaat zonder inhoudingen naar de rekening van onze stichting: Bobbi Bear NL. Vandaaruit maken wij het geld direct over naar Operation Bobbi Bear Zuid Afrika. U kunt er zeker van zijn dat uw geld daar aankomt waar het zijn moet.

https://www.facebook.com/donate/670044810078845/

Onderstaand 2 video’s van ons Youtubekanaal die zijn opgenomen in het reddingscentrum van Operation Bobbi Bear te Amanzimtoti. Eureka Olivier , field manager van Operation Bobbi Bear, legt u heel goed uit waarom de Rape Bag zo belangrijk is. 

Namens Operation Bobbi Bear alvast heel erg bedankt voor uw steun.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close