Doneeractie: Rape Bag’s

In April 10 hebben wij een Doneeractie opgestart om de voorraad “Rape Bag’s bij Operation Bobbi Bear aan te vullen.  300 keer per jaar is het helaas nodig om deze “Rape Bag ” in te zetten.  Eureka Olivier, General Manager bij Operation Bobbi Bear, legt u het belang uit waarom deze tasjes zo belangrijk zijn:

De kosten voor de Rape Bag zijn 11 euro en komen voor rekening van Operation Bobbi Bear Bobbi Bear. U kon ons helpen door een donatie van 11 euro  (of een veelvoud daarvan) te doen via een inzamelingsactie op Facebook.  En dat heeft u gedaan!

In samenwerking met politie en welzijnsorganisaties redt Operation Bobbi Bear kinderen uit situaties waarin zij seksueel misbruikt worden, hiervoor zijn zij 24/7 “on call” Wanneer zij opgeroepen worden voor een “fresh rape” is de factor tijd heel belangrijk, omdat medicijnen die het risico op besmetting met HIV/Aids verkleinen, binnen 72 uur aan het kind moeten worden toegediend.

In de rape-bag zit een papieren zakje om forensisch materiaal als met bloed of sperma bevlekt ondergoed in te bewaren. Ook bevat het plastic handschoenen voor de medewerker van Operation Bobbi Bear, zodat deze bij het ophalen van het kind geen bewijsmateriaal beschadigt. Daarnaast een pakje schoonmaakdoekjes om het kind bij het verlaten van het ziekenhuis (waar het forensisch onderzoek dan al heeft plaatsgevonden) schoon te maken. Ook bevat het schoon ondergoed en spullen om de lange wachttijden op politiebureau en in ziekenhuis wat dragelijker te kunnen doorkomen.

Vaak zit het teamlid van Operation Bobbi Bear wel 5 uur op het politiebureau met het kind, en dan nog 5 uur in het ziekenhuis. Tekenspullen zijn dan bijvoorbeeld belangrijk, want tekenen kan een manier zijn voor kinderen om uiting te geven aan hun trauma. en de tekening kan later worden gebruikt in de rechtzaak. Maar ook iets lekkers te eten en te drinken is echt geen overbodige luxe. Dan natuurlijk een permanent marker, die het kind mag gebruiken om op de Bobbi Bear aan te geven wat hem of haar is overkomen. En een knuffelbeertje, want met de Bobbi Bear kan de eerste tijd na het aanbrengen van de tekeningen niet worden geknuffeld. De rape bag kost ongeveer 11 euro en die kosten zijn voor Operation Bobbi Bear.

Wij van Bobbi Bear NL willen helpen de voorraad Rape Bag’s aan te vullen. Wij willen Operation Bobbi Bear steunen met de aanschaf van 50 Rape Bags. Daar is 550,= euro voor nodig.  Via onderstaande link kon u uw donatie doen. Alle geld dat is ingezameld gaat zonder inhoudingen naar de rekening van onze stichting: Bobbi Bear NL. Vandaaruit maken wij het geld direct over naar Operation Bobbi Bear Zuid Afrika. U kunt er zeker van zijn dat uw geld daar aankomt waar het zijn moet.

https://www.facebook.com/donate/670044810078845/

De doneeractie heeft haar doel bereikt: Er is 550,= euro overgemaakt naar Operation Bobbi Bear voor de aanschaf van 50 Rape Bag’s! Heel erg bedankt!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close