Publicatie-eis ANBI vs Veiligheid

Ik heb nu echt hulp nodig om verder te komen in min poging onze stichting ANBI te maken. Onze notaris heeft bij de oprichtingsakte van Bobbi Bear NL ANBI -proof gemaakt. Het is mij gelukt een beleidsplan op te stellen dat goed genoeg is, en ik ben in de weer met een onlline boekhoudprogramma dus kan straks ook de jaarrekening publiceren. ( heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan…..

De Belastingdienst zegt nu dat zij de ANBI (nog)niet kunnen afgeven omdat wij een zogenaamde “steunstichting” zijn. En dan kun je alleen een ANBI-status krijgen als de organisatie die je steunt ook een ANBI is.

Dus ziet het er nu uit dat ik samen met Operation Bobbi Bear opnieuw een ANBI aanvraag moet gaan indienen voor hun eigen organisatie, welke in Zuid Afrika is gevestigd. (zucht…..)

Maar Operation Bobbi Bear heeft in Zuid-Afrika wel een keurige registratie, maar kan om reden van de veiligheid niet voldoen aan de publicatieplichten van een ANBI.

Zo kunnen de bestuurders van deze organisatie hun namen en adressen echt niet op de website plaatsen. En dat is wél een van de eisen van de Belastingdienst.

Ter verduidelijking: Operation Bobbi Bear redt kinderen uit onveilige situatie waarin zij oa.sexueel misbruikt of zwaar mishandeld worden. De kinderen worden opgevangen, begeleid tijdens de rechtzaak, voorzien van medicatie van HIV Aids en krijgen counseling. Zij verblijven tijdelijk in het rescue-centre in Amamzimtoti, Durban. Dit centrum moet beveiligd worden helaas komen nog al eens wat ouders of familieleden verhaal halen. Bedreigingen zijn niet vreemd voor de staf van Operation Bobbi Bear.

 

getekende rode bobbi bear

Heeft iemand tips voor ons? Graag! Stuur een mailtje naar foodforbobbibear@gmail.com of bel met 06-24589581! Alvast bedankt!

 

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close