Beren met een missie

Trrriiiiing. De voordeurbel gaat. Hubbie en ik zijn aan het werk en/of studie op onze zolderverdieping. Hubbie rent de 2 trappen af, en ik hang uit een van onze zolderramen en sus de ongeduldige postbode dat Hubbie onderweg is. Of hij het pakket dan voor de deur mag laten staan, dan kan ie weer verder….Ik schud “ja” en even staat de doos onbeheerd op de stoep. Op dat moment heeft de postbode natuurlijk nog geen idee wat hij op de stoep laat staan, en ik al evenmin. Dan hoor ik roepen: ‘ Heb jij wat besteld? Ik dacht van niet, maar ik vergeet wel eens vaker wat.

“Het is heel licht” hoor ik vanaf de trap. En ineens weet ik het: Ze zijn er, na een hele lange reis. 14027 km hebben ze samen gereisd. De Bobbi Bears uit het Rescue Centre van Operation Bobbi Bear, in Amanzimtoti Kwazulu Natal, Zuid Afrika.

De roze is een onbeschreven vrolijke beer. Ik ben blij dat deze beer de lichtblauwe heeft vergezeld op zijn lange reis. De lichtblauwe is beschreven en betekend.  Hier en daar staan woorden als ” “sore” en “sticky stuff” er als toelichting bij geschreven. De plekken waar deze woorden staan laten zien dat het gaat om de meest ernstige vorm van sexueel misbruik die er is.

Beren met een missie

Ik huiver, de tranen prikken achter mijn ogen. Achterop de beer staat beschreven om wie het gaat, wat de leeftijd is en de relatie met de vermoedelijke dader. Naast de getekende tranen onder de ogen van de beer zit hier een daar een zwarte veeg. Tranen van het 8 jarige slachtoffertje hebben de inkt van de permanent marker doen uitlopen. Ik voel mijn hart zwaar worden. Ik knuffel de beer en fluister in zijn oor dat ik mijn stinkende best zal doen om heel veel mensen in Nederland te vertellen dat Operation Bobbi Bear echt onmisbaar is in de verrotte omgeving waarin dit slachtoffertje moet opgroeien! Deze beer zal samen met zijn roze maatje mij vergezellen naar iedere gelegenheid waar ik op welke manier dan ook geld bijeen kan schrapen voor Operation Bobbi Bear, en in bredere zin kan blijven vertellen dat sexueel misbruik van kinderen een enorm groot probleem is in de hele wereld, en een epidemie in Kwazulu Natal, Zuid Afrika.

U kunt mij en deze beren helpen met onze missie:

Koop hier uw ticket voor de benefietvoorstelling van mezzosopraan/theatermaker Carla Regina in de Mannenzaal in Amersfoort aankomende zaterdagavond.

Of shop hier online een leuk T-shirt of ander item in de Bobbi Bear Webshop.

En natuurlijk kunt u ook gewoon hier doneren voor Operation Bobbi Bear.

Wilt u cijfers voordat u overtuigd bent van het nut van het werk dat Operation Bobbi Bear al meer dan 20 jaar met hart en ziel doet?  Kijk dan dit korte filmpje (1 min.20).

Op ons Youtubekanaal Food for Bobbi Bear vindt u meer filmpjes met uitleg over het werk van Operation Bobbi Bear.

 

 

TOT SLOT: SHARING IS CARING!! DANK U WEL VOOR HET DELEN VAN DEZE POST, ONZE WEBSITE OF ONZE FACEBOOKPAGINA @FOODFORBOBBIBEAR IN UW NETWERK!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close